Fût de chêne
Alsaský Pinot Noir bolo vždy ľahké a svieže víno s arómami čerešne, maliny a černice s roztopenými trieslovinami. Stále viac a viac sa školí v dubových sudoch, čo mu dáva hlbší a štruktúrovanejší charakter, s pevným telom, výraznejšou farbou a s arómami, evokujúcimi zrelé ovocie. Alsaský Pinot Noir najčastejšie doprevádza biele mäsá a hydinu, niektoré syry. Tie, ktoré sa školia v dubových sudoch, sa hodia k červenému mäsu. Keďže alsaské pinoty noir nie sú veľmi trieslovinové, môžeme ich podávať aj k rybám. Kvôli svojim arómam sa výborne hodí k čokoládovým dezertom, alebo k dezertom s červeným ovocím. Tento Pinot Noir bol školený v dubových sudoch (Fût de chêne) 6 mesiacov, čo mu dáva peknú štruktúru a guľatosť.