réserve
Pinot Blanc dáva príjemné guľaté a jemné vína, spájajúce sviežosť a vláčnosť s priemernými kyselinami. Predstavuje skutočný stred v rámci sortimentu alsaských vín. Pridáva sa k Auxerrois, pod menom Pinot alebo Pinot Blanc, predstavuje peknú vyváženosť medzi kyselinami a surovinou, ponúkajúcou arómy broskyne, hrušky a jablka. Môže takisto slúžiť na dorábanie vínneho základu pre šumivé vína. Pinot Blanc sa veľmi dobre hodí k rybám, bielym mäsám, hydine, jedlám pripraveným z vajec (varené vajce, omelety, quiche). Veľmi sa hodí aj k jemným syrom (crème de gruyère, carré frais ...). Pinot blanc réserve sa vyznačuje vyšším obsahom zvyškového cukru a arómami, ktoré sú výraznejšie v porovnaní s jeho menovcom.